28 Kasım 2008 Cuma

MOSKOVA


Moskova. (Rusça: Москва) Rusya Federasyonu'nun politik, sanayi, kültür başkenti. Şehir merkezinde 10.406.578'lik nüfusa sahiptir. 1081 km² Rusya'nın iki federe şehrinden biridir. Moskova nehrinin içinden geçtiği bu şehir Dünya'nın en yoğun işleyen (mimarisi ile ünlü) metro sistemine sahiptir. 1980 yaz olimpiyatlarına ev sahipliği yapmıştır. Moskovada yaşayan milyarder sayısı diğer dünya şehirlerden fazladır, bu da en çok milyarderin yaşadığı şehir ünvanını getirmiştir. 2007 ylı istatistiklerine göre dünyanın en pahalı şehirleri listesinde 1. sıraya yerleşmiştir. Eğitim, bilim alanında birçok kuruma sahip çıkar. Ayrıca Eurovision 2009'a ev sahibi yapacak olan şehirdir.

24 Kasım 2008 Pazartesi

CHARTER EXPERIENCE

Charter Experience specializes in worldwide luxury charters on superyachts, both sailing yachts and motor yachts.Destinations for yacht charter range from the Western Mediterranean - the Balearics and the South of France's Cote d'Azur, Corsica, and Sardinia's Cala di Volpe, the Amalfi Coast and Sicily.The Eastern Mediterranean luxury yacht charter destinations are the south coast of Turkey, the Greek islands and the amazing Adriatic Sea with Croatia and Montenegro. Great winter yachting destinations are the sun drenched Caribbean or other exotic cruising paradises like South East Asia or the South Pacific.We have a large selection of luxury charter yachts on our database, which you can find in the menu under "yachts". This is only a selection, we have many more on offer that are not yet listed on-line. We'd be delighted to send you a personalised selection of available yachts for your dream holiday.
With many years of experience in the yachting industry, we have cruised in most parts of the world, we work for and with the leaders in the industry, we know the yachts, the cruising grounds, the captains and the crews, but most importantly, we know what our clients need.At Charter Experience we personally inspect yachts to ensure they are up to the standard you may expect on board a luxury charter yacht. We provide you with personalized itineraries, high quality sailing or motor yachts and service with a smile. We speak English, Spanish, German and Dutch.You tell us how many guests, what size of yacht, when and where you want to go on your luxury yacht charter and we will get you the best yacht for the best price on the market!

ALINTI..

22 Kasım 2008 Cumartesi

MALTA



Malta'da St.Julian ve Qawra önemli sayfiye ve eğlence yerleri. Otellerin ve alışveriş merkezlerinin büyük bir kısmı bu bölgelerde yer almakta. İtalyan Arap ve Avrupa mutfağından etkilenen Malta mutfağından değişik örnekler bu bölgelerde yer alan lokantalarda sunulmakta.Malta'nın en karakteristik özelliklerden biriside otobüsleri. Eski model ama son derece bakımlı olan bu otobüsler ile adanın her yerine ulaşmak mümkün. En uzak mesafe 45-50 dk sürüyor. Bununla birlikte araba kiralamak hesaplı Ama unutulmaması gereken bir nokta trafik sağdan işliyor. Turizmden sonra balıkçılık adanın en büyük gelir kaynağı. Marsaxlokk köyü 1565 yılında Osmanlıların karaya ilk çıktıkları yer olarak biliniyor. Bu kasabada Malta'nın bir diğer simgesi haline gelmiş olan gondolumsu kayıkları görmek mümkün. Özellikle ünlü Malta dantelleri bu kasabanın tezgahlarında görülebilir. Her üç adada da Malta'nın bir simgesi haline gelmiş olan kaleler var. Malta'nın bir diğer adası olan Gozo'ya Cirkewwa'dan kalkan feribotlarla 1 saatte ulaşmak mümkün.

17 Kasım 2008 Pazartesi

BURJ EL ARAB

Burj el Arab Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bir lüks oteldir. İsmi Yelken Otel olarak geçmektedir.Yapımına 1994 yılında Basra Körfezi yakınlarında başlanan otel 1 Aralık 1999 yılında kapılarını müşterilerine açmıştır. Otel deniz kıyısında önceden büyük kaya bloklarının denize indirilmesiyle oluşturulan bir adacık üzerine kurulmuştur. Otel dünyanın ilk ve tek 7 yıldızlı oteli olmakla ün yapmıştır. Ve otele konaklama haricinde günübirlik yaklaşık 30$' a kültür gezileri düzenlenmektedir.Burj Al Arab, Arap Kulesi anlamına gelse de, mimari açıdan denizde yüzen bir yelkeni andırdıgı için Yelken Otel de denilmektedir.Otelin dış yüzeyi hem mevcut ağırlığı azaltmak hem de sıcak havanın sirkülasyonunu sağlamak amacıyla büyük bez kumaşlardan yapılmıştır. Bu yönüyle de geceleri projektörlerle aydınlatılan dış yüzeyde değişik renk figürleri oluşmaktadır. Otelde sarı olan her nesne ya som altından ya da varak altın kaplamadan oluşmaktadır.Müşterilere kendilerini Burj Al Arab'ın büyülü atmosferinde hissedebilmeleri için otele ulaşımlar Rolls-Royce marka taksilerle yapılmaktadır.Otelin ucuz suitlerinin fiyatları 1000$ - 6000$ arasındayken daha pahalıları 15000$'a kadar çıkabilmektedir



Taipei 101

Taipei 101 Tayvan, Taipei şehri Xinyi [Hsinyi] semtinde bulunan dünyanın en yüksek gökdelenidir.Gerçek adı Taipei Finans Merkezi dir.Taipai 101 denilmesinin sebebi 101 katlı yapı olmasından dolayıdır.1999 yılında yapımına başlanan Taipei 101 2004 yılında tamamlanmıştır.Yapının çatıya kadar olan yüksekliği 460 m'dir. En uç kısmına kadar olan yükseklik ise 509 m'dir. 91. katta yer alan teras sayesinde Taipei manzarasını rahatça izlemek mümkündür.Taipei 101 dünyanın en hızlı asansörüne sahiptir. Asansör çıkarken 16,8 metre/saniye yol almaktadır. İnerken ise 10 m/s yol almaktadır. Yapı içerisindeki tek asansörün maliyeti 2 milyon USD dır.Taipei 101, Chang Yong Lee & Partners tarafından Çin geleneklerine göre Asya tarzı bir yapı olarak tasarlanmıştır.




Emirates Kuleleri

Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait Dubai'de Otel ve İş Merkezi olarak kullanılan çift binaya sahip gökdelendir.Emirates Kuleleri'nin çatıları üçgen şeklinde 45 derece eğik düzleme benzer şekildedir. Bu üçgen yapının üzeri cam kaplama ile örtülmüştür. Bina içerisinde tamamen ışıklandırılmış avlu ve avlu içerisinde estetik cam asansörler yer almaktadır.Emirates Kuleleri'nin binalarından birisi otel olarak kullanılmaktadır. Otelin ismi Emirates Towers Hotel dir. Otel yükseklik olarak dünyanın üçüncü en yüksek otelidir. Otel binası 309 metre uzunluğa sahip ve 51 katlıdır.Emirates Kuleleri yaklaşık 355 metre yükseklikle inşaa halindeki Burj Dubai'den sonra (Temmuz 2008'de 681 metreye ulaşmıştır ), Dubai'nin 2. en yüksek gökdeleni, dünya sırlamasında ise 10. en yüksek gökdelendir.



Tuntex Sky Kulesi
T & C Tower (Tuntex & Chien-Tai Tower) Tayvan'da Kaohsiung kentinde 85 katlı bir gökdelendir. Toplam 348 Metre uzunluğa sahiptir. Binanın tasarımı Kaohsiung'un Çince baş harfi olan Kao (高) harfinden esinlenmiştir.37 ile 80. kat arası otel olarak kullanılmaktadır. Otel adı Splendor Kaohsiung Hotel'dir.




Amerika Bankası Binası

ABD'ye bağlı Atlanta'dadır. Yüksekliği 312 metredir ve dünyanın 23. yüksek gökdelenidir. 1992 yılında tamamlanmıştır. Yapımı 14 ay süren bu gökdelen Kevin Roche John Dinkeloo & Associates tarafından tasarlanmıştır.



Two Prudential Plaza

1990 yılında Şikago'da inşa edilmiş bir gökdelendir. 995 feet (303 m) yüksekliğiyle, Şikago'nun beşinci, Amerika Birleşik Devletleri'nin onbirinci en yüksek binasıdır. Loebl, Schlossman & Hackl firması tarafından, ve de Stephen T. Wright'ın dizaynıyla inşa edilmiş Two Prudential Plaza bugüne kadar sekiz ödülle onurlandırılmıştır. Kendine has mimarisi binaya orjinalite kazandırmış ve başka binalarla karıştırılamamasına neden olmuştur.Two Prudential Plaza, kardeş binası One Prudential Plaza ile birlikte, Mayıs 2006'da $470.000.000'a Bentley Forbes Firması'na satılmıştır.




2 Uluslararası Finans Merkezi

2 International Finance Center Hong Kong Man Po Caddesinde 2000 yılında inşasına başlanıp 2003 yılında tamamlanmış, 415 Metre (1362 ft.) yükseklikle dünyanın 5. yüksek gökdelenidir.Toplam 88 kattan oluşmaktadır.Hong Kong şehrindeki en yüksek gökdelendir.2 IFC, 2 katlı asansör sistemine sahiptir."Tomb Raider: Yaşamın Kaynağı" filminde Lara Croft'u oynayan Angelina Jolie ve arkadaşı paraşütle 2 IFC'nin 88. katından atlamışlardır.



Petronas Kuleleri

Malezya'da Petronas petrol holdingine ait ikiz kuleler. Toplam 452 m yükseklikle başkent Kuala Lumpur 'da gökyüzüne yükselirler.1996 yılından, 2003 yılındaki Taipei 101 binasının inşasına kadar, birçok gökdelen listelemesinde, Dünya'nın en yüksek yapısı olarak kabul ediliyordu. Ancak en yüksek katı 378 m, çatısı 403 m olan bina için bu sınıflandırma çok tartışmalıdır. Zira bu her iki noktada da Sears Kulesi (412 m ve 442 m) daha uzun olduğu gibi, anten dâhil toplam yüksekliği ise 527 m'dir.170.m yükseklikte 41 ve 42.ci katlar arasındaki çelik köprü ile kuleler birbirine bağlıdır. Köprü 2000 yılında kullanıma açılmıştır. Uzunluğu 58 m olan bu köprü 750 ton ağırlığındadır. Köprünün ziyareti için ücretsiz verilen o günün sabahı 8.30'da dağıtılır ve genelde 2 saat içinde hepsi tükenir.(ücretsiz olan nedir? Tükenen nedir?) Kulelerin en uç çatısı ziyarete açık değildir.Kuleler, birçok alış veriş merkezi, doğal bilimler müzesi "Petrosains" , bir senfoni orkestrası, bir sanat galerisi ve birçok büro için alan sağlamaktadır.Kulelerden her biri 76 asansöre sahip olup, bunların 29 tanesi her seferinde 26 kişi taşıyan çift katlı asansörlerdir.İnşaat için 37.000 Ton çelik kullanılan yapıda 32.000 de pencere vardır.Mimari tasarımı "César Pelli & Associates Architects" mimarlık bürosu yapmıştır. Büro bu işinde , daha önce yaptıkları kule projelerinde ki tecrübelerini kullanmıştır. Mesela bunlardan biri, inşası gerçekleşmeyen Chicago'da ki "Miglin-Beitler Skyneedle" projesidir. Her iki kule de eşit karakeristik özellikler gösterir. Mimar César Antonio Pelli, çelik, beton ve camdan islami mimariyi temel alan bir yapı meydana getirmiştir.Petronas kuleleri öncelikli olarak iş binası olarak tasarlanmış olup , geleneksel ikiz konseptiyle , New York'daki Dünya Ticaret Merkezi'ne (World Trade Center) benzetilebilir.Kuleleri en güzel gören manzara, 421 m yükseklikteki Menara Kuala Lumpur'dendir (Manera Kuala Lumpur TV kulesi).Menara KL, bir tepenin üzerinde bulunduğundan, Petronas Kuleleri'nin de üstünden yükselir. Böylelikle buradan 2 devasa kuleye yukardan bir bakış sağlanır ki bu manzara geceleyin daha da etkileyicidir

14 Kasım 2008 Cuma

LONDRA


Londra , İngiltere'nin başkenti. 0 derece meridyeninin geçtiği Greenwich Londra yakınlarındadır.
Londra dünyanın en önemli iş ve finans merkezlerinden biridir. Yaklaşık 8 milyonluk nüfusuyla AB'nin 2. kalabalık kentidir. Bağlı yerleşim birimleri ile birlikte (Greater London) nüfusu 12-15 milyondur. Km²'ye 4.573 kişi düşmektedir. Avrupa'da en fazla beyaz ırk harici insanın yaşadığı şehirdir. 300'den fazla farklı dil konuşulmaktadır.
Uluslararası turizmin kesişme noktasıdır. Dünyanın en kalabalık hava trafiği Londra hava trafiğidir. 5 uluslararası havaalanı bulunmaktadır. Bunların en büyüğü Heathrow'dur. Heathrow dünyanın en fazla uluslararası yolcu taşıyan havaalanıdır .
En önemli turistik mekanları, Parlamento Binası, Tower Bridge, Tower of London (Londra Kulesi), Buckingham Sarayı, Trafalgar Meydanı ve Londra gözü ingilizcesi London eye'dır (Londra Dönmedolabı). Londra, Merkez şehir (City of London) ve 32 ilçeden oluşur.
Yeşili bol olan bir şehirdir. Londra'da 143 adet kayıtlı park ve bahçe vardır. Thames Nehri şehri ikiye böler.

4 Kasım 2008 Salı

LİZBON


Lizbon (Portekizce: Lisboa), Portekiz’in başkenti ve en büyük şehridir. Lizbon bölgesine bağlı Büyük Lizbon altbölgesinin belediyelerinden biridir. Tejo Nehri’nin oluşturduğu haliç üzerine kurulu olan Lizbon, Atlantik Okyanusu kıyısındadır.
2001 yılında 564.477 nüfusa sahip olan Lizbon şehrinin içinde bulunduğu "Lizbon Metropolitan Alanı"nın nüfusu 2005 yılında yaklaşık 2.700.000 civarındadır. Lizbon bölgesi Avrupa Birliği ortalamasının üzerindeki refah düzeyi ile Portekiz’in en zengin bölgesidir.
Avrupa’nın en renkli başkentlerinden birisi olan Lizbon Roma ve İstanbul gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur. 1260 yılından beri Portekiz’in başkenti olan şehir 16. yüzyılda Portekiz İmparatorluğu zamanında en ihtişamlı dönemini yaşamıştır.

PORTEKİZ


Portekiz, ya da resmî adıyla Portekiz Cumhuriyeti (Portekizce: República Portuguesa) Avrupa’nın güneybatısında İber Yarımadası üzerinde yeralan, Avrupa Kıtası'nın en batıdaki ülkesidir. Portekiz kuzeyden ve doğudan İspanya ile, güneyden ve batıdan da Atlas Okyanusu ile çevrilidir. Atlas Okyanusu’nun kuzey yarımküredeki bölümünde bulunan Azorlar ve Madeira takımadaları özerk yönetimleriyle birlikte Portekiz’in bir parçasıdır.
Geçen 3.100 yıl boyunca Portekiz toprakları, ülkenin kültürünü, tarihini, dilini ve etnik yapısını etkileyen ve içlerinde Fenikeliler, Yunanlılar, Romalılar, Cermenler, ve Endülüs Emevileri’nin de bulunduğu çeşitli medeniyetlerin geçişine tanık olmuştur. 5. yüzyılda Portekiz ülkesi Douro Nehri’nin ağzındaki Portu (günümüzdeki Porto şehri) ile Cale (günümüzdeki Vila Nova de Gaia) şehirlerine istinaden Latince Terra Portucalis diye anılıyordu. 1093 yılında Kastilya ve Leon kralı VI. Alfonso, krallığının güneybatısındaki toprakları Henrique de Borgonha’ya vererek Portus Cale Kontluğu ‘nu kurdu. Comes Portucalensis denen bu kontluk sonraki yıllarda bağımsız bir krallığın doğuşuna sahne olmuştur. 15. ve 16. yüzyıllarda Brezilya’dan Filipinler’e uzanan Portekiz İmparatorluğu dünyanın önde gelen ekonomik, politik ve kültürel güçlerinden biriydi. 20. yüzyılda imparatorluğun sona ermesiyle birlikte Portekiz Avrupa’ya dönmüştür ve günümüzde dengeli demokratik yapısıyla Avrupa Birliği’nin bir parçasını oluşturmaktadır.